Organiziranost

Kaj je program “Otroška športna akademija”?

Ustanovitelja programa Otroška športna akademija sta Športno Društvo Pohorje in Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor, v programu pa sodelujejo tudi klubi iz drugih športnih področij. Cilj programa je v triletnem odbobju seznaniti otroke z najrazličnejšimi športnimi panogami pod vodstvom strokovnjakov iz področja posameznega športa in jim tako dati možnost, da najdejo šport zase ter se morda vključijo tudi v kakovostni in vrhunski šport.


vk-dem-logoPredstavitev Veslaškega kluba DEM

Veslaški kluba DEM deluje v Bresternici (približno 5 km iz Maribora). Je javni občinski objekt Veslaški center Maribor in od letos nosilec olimpijskie licence Regijski veslaški center.

V športni program je vključenih več kot 60 otrok. V programu pa je več kot 70 čolnov namenjenih otrokom in vrhunskemu veslanju. Veslaški kluba DEM ima lastno telovadnico za treninge pozimi.

Veslaški klub DEM ima zaposlenih 5 trenerjev.

Več informacij: spletna stran


logo-sd-pohorjePredstavitev Športnega društva Pohorje

Primarna dejavnost športnega društva pohorje je izvajanje rekreacije za širšo populacijo. Združuje strokovno ekipo učiteljev, vaditeljev in trenerjev, ki spodbujajo razvoj športa za zdravje tako med mlajšo kot starejšo populacijo.

Dejavnosti Športnega društva Pohorje so atletika, gimnastika, plavanje in ekipni športi. Z zunanjimi sodelavci/trenerji pa ponujamo še veslanje in judo.

V Športnem društvu Pohorje trenutno vadi približno 140 otrok pod vodstvom 6-ih vaditeljev, trenerjev in učiteljev. Vadba se izvaja na atletskem stadionu Poljane, bazenih Pristan in Mariborski otok, pod in na Pohorju, v telovadnici II Gimnazije Maribor, v telovadnici Srednje gradbene šole Maribor in v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna.

Več informacij: spletna stran